Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

Hier kan je fuiven, wedstrijden, evenementen, beursen, uitstappen, ... aankondigen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Bellerophone
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 3
Lid geworden op: za sep 10, 2016 9:54 am

Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

#1 Bericht door Bellerophone » za aug 11, 2018 3:50 pm

Door de positieve windvoorspelling besloten mijn vrouw en ik het ophalen van onze dochter van haar surfcamp te combineren met zelf een dagje op het water.

Aangezien mijn vrouw de waterstart nog niet beheerst begaven we ons naar “Surfclub” Inside -Outside aan de Spuikom in Oostende . Het bordje aan de inkom met “iedereen welkom” deed het beste vermoeden : pontons en betonnen oevers wezen echter duidelijk op een zeilersinfrastructuur waar windsurfers hoogstens “gedoogd” worden, zoals zou blijken. Een nors type bevestigde onze eerder gewonnen inlichtingen dat wij mits betaling van 5 euro pp (ondanks WWSV-lid zijnde ) - “voor de infrastructuur meneer” - het water op mochten. Parkeren van de surftrailer nabij het water, op de lege clubterreinen ter groote van een half voetbalveld, was echter niet toegelaten want “als iedereen dat zou doen“ ( :?: ) . We zouden dus wagen en trailer buiten het clubterrein moeten loskoppellen om in de parkeervakken te passen. Op mijn repliek dat we toch betaalden “voor de infrastructuur” klonk het dat dit “enkel voor het water “ was, terwijl het heerschap ons de rug toekeerde.
Ik kan mij moelijk voorstellen dat ik indien ik hier zou toegekomen met een zeilboot op een trailer dezelfde “gastvrijheid” zou mogen ervaren.

Dan maar richting spaarbekken in Nieuwpoort waar we zonder verdere plichtplegingen een plekje langs de oever vonden. Gezien er verschillende zeil- en surfscholen gebruik maken van deze plas is het er druk met voornamelijk beginners. Na een tijdje op het water wordt mijn vrouw aangevaren door een “local” op slalommateriaal: ttz terwijl ze haar zeil uit het water trekt vaart hij tegen haar mast en komt hierbij ten val. Hij gooit haar hierna de grofste verwensingen naar het hoofd. Wanneer ik hem later op de kant confronteer met zijn gedrag blijft hij overtuigd van zijn gelijk en dat het enkel en alleen haar fout is.
Bij deze : moest hij intussen tot bezinning gekomen zijn en dit toevallig lezen : op het water geef je mekaar, en zeker beginners, voldoende ruimte : “enkel beginners botsen op beginners.”

Ik wil de laatste zijn om te veralgemenen maar na dertig jaar op het water dacht ik dat “localism” beperkt was tot buitenlandse spots: spijtig om dit ook te moeten vaststellen in eigen land. Wat mij betreft zullen wij ons, alle inspannigen van Westtoer en dergelijke ten spijt, in het vervolg 2 keer beraden alvorens nog een dagje aan “onze” kust in te plannen...

FLY
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 12
Lid geworden op: zo apr 27, 2003 9:20 pm
Locatie: Herentals

Re: Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

#2 Bericht door FLY » za aug 11, 2018 4:13 pm

Spijtig dat je OOK slechte ervaringen hebt op “Surfclub” Inside -Outside aan de Spuikom in Oostende met het personeel hun "gastvrijheid"
Wij waren bereid er lid te worden met 4 mensen.......we rijden nog liever naar Nederland....dan te gaan surfen op de spuikom.
Jammer eigenlijk....want het is een superlocatie.
Ik heb het al eens aangekaart.....helaas niets veranderd.
Vriendelijkheid kost geen geld !!!!!
Geen probleem, de club mist dus 4 keer lidgeld/pers van en voor verscheidene jaren en het verbruik van 4 surfers met hun gezin met kids, dat niet bang zijn wat te verteren.

bart&dieter
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 3
Lid geworden op: zo okt 24, 2004 9:02 pm
Locatie: Opwijk

Re: Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

#3 Bericht door bart&dieter » zo sep 16, 2018 11:25 am

Kan bovenstaande verhaal bevestigen jammer genoeg. Zelfde verhaal verschillende keren meegemaakt in mijn surfcarriere & jammer genoeg gaan ze het ginder nooit leren!
Zoals aangehaald snijden ze in eigen vel... de mensen komen er niet meer & het is geen goede reclame.
Idem voor mij, spuikom is al 2 jaar verleden tijd...

Ik heb een veel betere optie gevonden sinds 2 jaar! De Oesterdam!! Mega plaats, parking net naast de dijk. Geen clubhouse waar ze je kunnen weigeren of daggeld vragen...
En volledig GRATIS!! Zelfs voor beginners kan je bij laag water bijna overal staan & is er een strand (!) waar de kids kunnen spelen. Dijk om te wandelen of fietsen. Kortom, bezoek die plaats maar eens!
Adres: oesterdam te Tholen. Net over de grens met NL. Ligt op 1 uur van Brussel, dus zelfde tijd naar ginder als naar de kust maar dan zonder file...
En vanaf september minder toeristen, dus een pure spot om te gaan surfen!
Ik kon de reactie niet laten om eens een loflezing te schrijven over deze spot. Ik vaar er graag. Hopelijk verknoeit niets of niemand deze unieke spot...
Een anonieme windsurfer die met plezier een babbeltje slaat met een andere surfer.

Bram Solomé
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: do aug 30, 2007 2:36 pm
Locatie: eke

Re: Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

#4 Bericht door Bram Solomé » do nov 08, 2018 9:53 am

Tja, de inside, zelfde ervaring met de club aan de spuikom!

Buitenstaanders hoeven ze precies daar niet in Bredene, medewerkers schrikken er niet voor terug om bezoekers te schofferen.

Ik betaalde, een decennium geleden, een jaar lidgeld om van de warme douches gebruik te kunnen maken maar niet dat men daardoor vriendelijk ging gaan doen, integendeel! Keer op keer blafte een oudere man mij nors toe, in moeilijk te verstaan west-Vlaams, of ik wel in regel was. Een warm welkom werd het nooit! Jammer dat het nog steeds hetzelfde sfeertje is want mijn zoon leert nu surfen en ik dacht volgend seizoen terug naar daar te gaan.

De locals hebben een sleuteltje van de slagboom van de parking en van het hek naar het water en kunnen gaan surfen wanneer ze willen, ook op weekdagen wanneer de club gesloten is. Benieuwd of een doorsnee lid uit een andere Vlaamse gemeente dit privilege zou krijgen?

Club “insiders only” was een betere naam geweest!
Neilpryde: Zone 4.0 - 4.5 - 5.0 / Alpha 5.4 / V8 6.0 - 7.0 - 8.0 - 9.0
JP: RWW 82
Fanatic: Ray 95 - Ray 110 - Blast 130
Starboard: FreeFormula 155

pbk1971
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 24
Lid geworden op: do mei 03, 2007 7:54 pm
Locatie: st idesbald

Re: Een dagje aan de Belgische kust ...? Neen bedankt.

#5 Bericht door pbk1971 » di jan 22, 2019 9:25 am

ach weet je, de clubsfeer hangt zoveel af van enkelingen, die door de club of de gemeente aangesteld zijn om er te 'werken' of toch zeker aanwezig te zijn. De club waar ik lid ben verziekt meer en meer naar een (overdag) restaurant en 's avonds een pintenclub. Een watersporter, en zeker een windsurfer, wordt er als een eigenaardigheid aanzien. Waarom ik er nog lid ben? Omdat het op 2 km van mijn huis is, en ik er een box heb waar al mijn materiaal in kan. Ik betaal er ongeveer 300 euro. Veeeeeeel te veel als je het mij vraagt. Optuigruimte wordt ingenomen door de uitbaters van de cafetaria. Om van de optuigruimte aan zee te geraken moet ik over een petanquebaan, langs een bbq, langs het terras tussen bloempotten en dan nog een eind stappen. Ondertussen mag de uitbater van het restaurant ook al zijn glasafval naast de buitendouches zetten. En gaan de mensen die in de zon willen zitten doodleuk op de optuigruimte zitten omdat ze niet op het terras van de cafetaria mogen zitten zonder te consumeren. Als ik dan een zeil wil afspoelen ben ik de zeveraar, omdat ik iedereen natspuit.
Wat ik wil zeggen: het is overal iets... als er maar iemand is om de sfeer te verzieken. 'echte' surfclubs, waar het om watersport gaat, worden zeldzaam.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast