gps-informatie

Bespreek hier alles over Formula, Freeride, slalom en Speed.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Pat@G
Actieve gebruiker
Actieve gebruiker
Berichten: 81
Lid geworden op: zo dec 26, 2004 10:22 pm
Locatie: Gentbrugge

#61 Bericht door Pat@G » di sep 19, 2006 4:15 pm

Willy,

Heb pas mijn foretrex 201.
Gisteren een eerste sessie gevaren en na 3h was mijn trackgeheugen reeds meer dan 50% gevuld.
Voor één surfdagje ruim voldoende dus.
Volgende week gaan wij echter naar Leucate en hopen daar enkele dagen te kunnen surfen. Hoe los je dat op als meerdere dagen surft?
Ik heb gemerkt dat je op de foretrex je tracks kan opslaan, maar hoeveel? hoeveel uur? en geeft dat invloed op je trackgeheugen?
kun je dat eens uitleggen?
Thanks
Pat

Gebruikersavatar
Sputnikc
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 12
Lid geworden op: zo okt 24, 2004 7:37 pm
Locatie: Eeklo
Contacteer:

#62 Bericht door Sputnikc » di sep 19, 2006 4:31 pm

Het is niet zo moeilijk te berekenen met de foretrex
Je kan 10000 trackpoints hebben voor hij vol zit en je moet hem instellen op 2s interval om te kunnen posten op speedsurfing.

dus je kan 20000s beweging opslaan..
20000s dat is ergens tussen de 5 en de 6 uur varen.

Het komt wel eens voor dat hij volstaat hoor, ik had hem ook al eens op 90% vol op een dagje.

Op reis is er eigenlijk maar een oplossing : een laptop of pc meedoen en dagelijks uitlezen.
tim schreef:frequentie wordt verdubbeld van 2s naar 1s (... weer minder afwijking)
Laat ons hopen dat dit geen vereiste word voor speedsurfing.com, want dan word ons foretrex speedgoedje snel een duur antiekje..
Op een normale surfdag is het geheugen toch altijd meer dan half vol. dusja, dan trekt hij het niet meer..

Gebruikersavatar
Herman Dailybits
Moderator
Moderator
Berichten: 136
Lid geworden op: di jan 06, 2004 11:06 am
Persoonlijke GPS pagina: http://www.gps-speedsurfing.com/default ... nt&uid=162
Locatie: Ranst
Contacteer:

#63 Bericht door Herman Dailybits » za okt 07, 2006 7:43 pm

goede tip: geregeld nakijken of je recording nog op "on" staat bij tracks -setup track....

Bij mij stond het dus op off, terwijl ik op het vlakke water van horst al mijn pr's kapot heb gevaren vandaag.... Tja, shit happens en weer een reden om binnenkort terug naar horst te gaan voor wraak... :lol:
SurfingRule No. 459: The Internet doesn’t surf.
http://www.dailybits.be

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

probleem met opslaan bestand

#64 Bericht door Nik » ma okt 30, 2006 8:44 pm

Ik kan alles uitlezen en verwerken , alleen als ik wil opslaan gebeurt er eigenlijk niets ? nog iemand , of een oplossing hiervoor . Niet dat ik al iets moet doorsturen :roll:

Gebruikersavatar
Herman Dailybits
Moderator
Moderator
Berichten: 136
Lid geworden op: di jan 06, 2004 11:06 am
Persoonlijke GPS pagina: http://www.gps-speedsurfing.com/default ... nt&uid=162
Locatie: Ranst
Contacteer:

Re: probleem met opslaan bestand

#65 Bericht door Herman Dailybits » ma okt 30, 2006 8:46 pm

Nik schreef:Ik kan alles uitlezen en verwerken , alleen als ik wil opslaan gebeurt er eigenlijk niets ? nog iemand , of een oplossing hiervoor . Niet dat ik al iets moet doorsturen :roll:
wat komt er in dat dos-venster (dat zwart vies venstertje), want voor gpsar komt daar alle info over fouten in het programma...
SurfingRule No. 459: The Internet doesn’t surf.
http://www.dailybits.be

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

Re: probleem met opslaan bestand

#66 Bericht door Nik » ma okt 30, 2006 9:16 pm

namreh schreef:
Nik schreef:Ik kan alles uitlezen en verwerken , alleen als ik wil opslaan gebeurt er eigenlijk niets ? nog iemand , of een oplossing hiervoor . Niet dat ik al iets moet doorsturen :roll:
wat komt er in dat dos-venster (dat zwart vies venstertje), want voor gpsar komt daar alle info over fouten in het programma...
der komt zelfs geen venstertje ?

Gebruikersavatar
Marco B
Actieve gebruiker
Actieve gebruiker
Berichten: 63
Lid geworden op: wo dec 03, 2003 10:12 pm
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

#67 Bericht door Marco B » ma okt 30, 2006 9:39 pm

BESTAND --> OPSLAAN --> (Files of Type: .GPX)

Wat werkt er precies niet?
GA sails

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

#68 Bericht door Nik » ma okt 30, 2006 10:30 pm

Marco B schreef:BESTAND --> OPSLAAN --> (Files of Type: .GPX)

Wat werkt er precies niet?
Bestand => wachten en wachten en wachten .... :hit:

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

gpx

#69 Bericht door Nik » ma okt 30, 2006 10:42 pm

via g7towin kan ik het bestad wel opladen als gpx file ,maar dan kan ik deze ok weer niet openen via gpsar ?? :hit:

Gebruikersavatar
C@RLo$
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 12
Lid geworden op: za dec 06, 2003 12:48 am
Locatie: Sint.Gillis-Waas ( Awa-i )

#70 Bericht door C@RLo$ » ma okt 30, 2006 11:04 pm

Staat er achter je bestandsnaam .gpx ? Het kan zijn dat je dat er
zelf moet achter zetten bv. veersemeer301006.gpx volledig zelf
ingeven .
------THE BLACK MACHINES ARRIVED !!!--------
http://www.oesterdam.be
-------------------------
EXOCET : Warp SL 50
NP RSS MKIII: 5,5 6,2 & 7,0

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

#71 Bericht door Nik » di okt 31, 2006 9:17 am

C@RLo$ schreef:Staat er achter je bestandsnaam .gpx ? Het kan zijn dat je dat er
zelf moet achter zetten bv. veersemeer301006.gpx volledig zelf
ingeven .
Ik kom zelfs niet zo ver om een naam in te geven , ik krijg gewoon geen schermpje na het aanklikken van opslaan of laden :hit:
Ik zal wel nog eens iemand tegen het lijf lopen om dit op te lossen :roll:

Gebruikersavatar
Willy B18
Moderator
Moderator
Berichten: 497
Lid geworden op: wo jan 29, 2003 10:29 pm
Locatie: Halle - Zoersel

#72 Bericht door Willy B18 » di okt 31, 2006 8:36 pm

Nik schreef:Ik kom zelfs niet zo ver om een naam in te geven , ik krijg gewoon geen schermpje na het aanklikken van opslaan of laden :hit:
Ik zal wel nog eens iemand tegen het lijf lopen om dit op te lossen :roll:
Ik denk dat je de gpsar er best eens helemaal afgooit en terug installeert, inclusief de juiste Java versie...

Gebruikersavatar
Nik
Beginnende gebruiker
Beginnende gebruiker
Berichten: 14
Lid geworden op: wo sep 18, 2002 9:00 pm
Locatie: heusden-zolder
Contacteer:

#73 Bericht door Nik » di okt 31, 2006 9:30 pm

Willy B18 schreef: Ik denk dat je de gpsar er best eens helemaal afgooit en terug installeert, inclusief de juiste Java versie...
was ik ook al van plan toch bedankt voor de tip

vtx
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 6
Lid geworden op: do nov 21, 2002 9:24 pm
Locatie: Ecaussinnes

#74 Bericht door vtx » di feb 27, 2007 9:50 pm

beginner met GPS;

nog twee vraagjes :
wat betekent number +fps in den boven linkse hoek van hoofdscherm GPSAR ?
hoe de naam van een waypoint te veranderen ?
besten
Vincent
FR -probeer in NL te schrijven

vtx
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 6
Lid geworden op: do nov 21, 2002 9:24 pm
Locatie: Ecaussinnes

#75 Bericht door vtx » zo apr 08, 2007 9:17 pm

en dat nog :

ik heb Foretrex gebruikt terwijl ik deed aan skiien.
Ik bemerk veel verschillingen tussen afstanden van een trip op GPS en met GPSar ( zelfde met G7towin ).
Bv 85km op teller van GPS maar 112km op G7towin !
Welke is de waarheid ? Waarvan komt dat ?
besten
FR -probeer in NL te schrijven

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten